Co nikdy nezapomenout na výlet s dětmi

07. dubna 2021

Jako bezdětným vám na celodenní výlet do přírody často stačila jen lahev s vodou, tatranka a dvacka. S dětmi vám trvá i příprava na procházku okolo domu poněkud déle. A chystáte-li se na delší výlet, začínáte někdy chystat věci i týden předem.

Vždy je lepší přípravu na výlet s dětmi nepodcenit a dobrodružství si pak lépe užít. Nemusíte tak třeba současně řešit, že je dětem zima. Foglarovská Krabička poslední záchrany (KPZ) může být inspirací, i když svíčku a poštovní známku asi nevyužijete.

CO NEZAPOMENOUT?

1_JÍDLO A PITÍ: Sami víte nejlépe, kolik toho děti sní a co jim zaručeně chutná. Mějte v batohu zastrčenou také svačinu „pro strýčka Příhodu“, kdyby cesta trvala déle. Hodí se i hroznový́ cukr na doplnění energie.

2_NÁHRADNÍ OBLEČENÍ: Počasí zkontrolujte předem a oblečení tomu přizpůsobte. Ale pokud nechcete děti napomínat, že do kaluží se neskáče, je fajn s sebou mít něco na převlečení. Pláštěnka by přitom rozhodně chybět neměla.

3_NABITÝ TELEFON: Nejde jen o to, že můžete na foťák zaznamenávat vzpomínky. Hodí se i aplikace Mapy.cz nebo Geocaching neboli hledání skrytých pokladů. A pokud by se cokoli stalo, zavoláte pomoc.

4_ZÁKLADNÍ LÉKÁRNA: Dezinfekce, náplast (ideálně ta kouzelná, co i zahání bolest), sprej na odřená kolena, pinzeta na klíšťata, repelent. Hodí se i papírové kapesníky a vlhčené ubrousky.

5_OPALOVACÍ KRÉM: Ideální je takový, který se dobře roztírá a je voděodolný nebo vhodný na sport. Na výšlapu se zpotíte.

6_SKLADNÁ, LEHČÍ DEKA: Ať je na co si sednout.

7_DROBNOSTI NA ZABAVENÍ: Míč, guma nebo švihadlo na skákání, slackline, nůž, lupa, křídy, papír a tužka, bublifuk. Nezaberou místo a zaručí, že otázka „je to ještě daleko“ padne jen desetkrát.