Dozvuky prázdnin

26. srpna 2022

Milujete babí léto a chcete si ho co nejvíce užít venku? Na Monínci jsme prodloužili prázdniny až do 1. října! Na dovolené už jste byli, ale příjemné zářijového počasí ještě láká k venkovním aktivitám. Co můžete na Monínci během zářijových víkendů dělat?

Šlápnout do pedálů
Oblíbený bikepark zůstává otevřený až do 1. října, kdy se po něm rozjedou závodníci bez řetězů a ukončí tak letní sezónu. Nechte se pohodlně vyvézt lanovkou nahoru ke startu, a pak už si jen užívejte rychlou jízdu. Trasa je vhodná pro ostřílené i méně zkušené bikery – spodní lavice se například nově dají objet. Děti se pak mohou projet po rodinné trati, která je méně náročná, ale stejně zábavná. Najdete tu zatáčky, vlnky i malé skokánky a na start se také svezete lanovkou. Můžete si koupit celodenní jízdné, v poledne si dát oběd v hotelové restauraci nebo v restauraci M2 a po něm zase pokračovat v jízdě.

Zdolat lanopark
Se staršími dětmi můžete poměřit síly v dospěláckém lanoparku, děti pod 140 cm si mohou protáhnout tělo v lanáčku. Mohou tu vyzkoušet modrou, červenou i černou trasu a v rámci odpočinku je nechte sbírat žaludy nebo střílet z luku. Ve velkém lanoparku se zase projedete po laně mezi stromy na kole nebo sáňkách a můžete z první ruky pozorovat, jak se pomalu začíná zbarvovat listí.

Užít si vodu
Do poloviny září zůstává otevřená i populární vodní maxiskluzavka. Menší děti ji mohou zdolat na velkém kruhu, větší děti a dospělí jezdí naostro vsedě nebo vleže, čelem vpřed nebo vzad. Všichni bez rozdílu věku také ocení, že nahoru nemusí šlapat po svých, ale vyveze je tam pás. Děti, pro které je skluzavka ještě moc rychlá, se mohou osvěžit ve vodním světě, který zůstává otevřen až do konce září. Jestli se na vodu raději jen díváte, půjčte si na Pilském rybníku elektrolodičky, které tam na vás počkají také celé září.