Letní i bikeová sezóna na Monínci začne 13. května

REKREAČNÍ AREÁL MONÍNEC ZAHÁJÍ LETOŠNÍ LETNÍ SEZÓNU V SOBOTU 13. KVĚTNA, KDY SE ZÁROVEŇ OTEVŘE MONÍNECKÝ BIKEPARK. AREÁL SE O PRÁZDNINÁCH ZAMĚŘÍ ZEJMÉNA NA RODINNÉ REKREACE S DĚTMI, MILOVNÍKY CYKLISTIKY A AKTIVNÍ DOVOLENÉ. NOVINKOU LETOŠNÍHO LÉTA JE SNOWSTORAGE - RECYKLACE SNĚHU ZE ZIMNÍ SEZÓNY.

Zahájením letního provozu se otevře Bikepark a svůj letní provoz zahájí i lanová dráha. Pro návštěvníky, kteří letos v létě zavítají do rekreačního areálu Monínec, je stejně jako v loňském roce připravený bohatý program, zaměřený na rodiny s dětmi. Samozřejmostí jsou kromě plně vybaveného Aktivity parku i každodenní animační programy pro děti, lanový park, vodní aktivity, půjčovna koloběžek, sledování noční oblohy, koncerty, filmové večery v letním kině nebo mezinárodní gastronomické dny zaměřené na nejrůznější světové kuchyně.

Na své návštěvníky, ať už profesionální bikery, nebo rodiny s děti, se těší i skvěle upravený bikepark s rodinnou tratí Family Trail.  

Návštěvníky areálu letos možná překvapí obří hromada sněhu přikrytá speciální plachtou - Snowstorage. Jde o zbylý přírodní a technický sníh ze zimní sezóny, který pod speciální textilií zůstane zachován pro příští zimní sezónu. Cílem recyklace sněhu, která je v Česku naprostou novinkou, je optimalizace provozu a zároveň směřování k udržitelnosti. Kromě úspory elektřiny totiž recyklací sněhu dochází k zadržování vody v krajině, a tím i úspoře vody.

„Jde o pětiletý projekt, kdy techniku skladování sněhu chceme nejenom otestovat, ale i nadále zefektivňovat, tak aby výsledek skladování sněhu byl co nejlepší,“ vysvětluje ředitel Areálu Monínec Jaroslav Krejčí s tím, že v Česku jde o novinku, ale s uchováváním sněhu přes léto velké zkušenosti ve Skandinávii, ve švýcarském Davosu, v rakouském Kitzbühelu a Saalbachu nebo ve francouzských střediscích Val Thorens či Courchevel.

Stejně jako v loňském roce nabídne i letos v létě Monínecký areál velké množství aktivit pro rodiny s dětmi a zvýhodněné balíčky pobytů. „Hosté si mohou vybrat balíček sedmidenního ubytování za cenu pěti nocí nebo balíček pěti nocí za cenu čtyř,“ říká mluvčí areálu Monínec Petra Martínková.

Pro aktivní návštěvníky je k dispozici bikepark s množstvím variabilních možností tras, dostatek okolních cyklistických a turistických stezek, lanová dráha, tenisové a volejbalové hřiště, dvě golfová hřiště v okolí či relaxace v našem wellness s panoramatickým výhledem do údolí Českého Meránu.

Děti si mohou kromě různorodých animačních programů užít například i dětskou diskotéku, pohádkové filmy v letním kině, pobyt v Aktivity patku, tubing, vodní svět, lanový park, koloběžky, discgolf, bungee trampolíny, paddleboarding, vodní maxiskluzavku, jízdu na voru či na vodních elektrolodičkách nebo obří kuličkovou dráhu. V horkém počasí návštěvníci ocení 100metrovou vodní maxiskluzavku či vodní svět, ve kterém děti najdou nádrže s vodou a korýtka, kde si mohou pouštět vodu nebo měnit její průtok.

V Aktivity parku bude v době letních prázdnin probíhat větší část animačního programu a kromě jednotlivých atrakcí parku na dětské hosty čekají i pravidelné rozcvičky a další zážitkový program vytvořeným zkušenými lektory.

Monínec už dávno není jen lyžařským střediskem, naopak jeho celoroční využití láká k odpočinku v jakémkoliv ročním období. V létě si navíc jeho návštěvníci mohou vychutnat i koupání, a to v blízkém Pilském rybníku s čistou vodou, písečnou pláží a dětským hřištěm, nebo ve vyhřívaném venkovním bazénu s perličkovou lázní a protiproudem, který se nachází přímo na terase pod hotelem a jehož součástí je i moderní dětské hřiště s houpačkou, klouzačkou, lezeckou stěnou, pískovištěm či skákacím panákem a občerstvení Café Bar Terasy.