Regenerovat v přírodě se vyplatí

29. září 2023

Není wellness jako wellness. Dvouhodinová regenerace těla v centru města je zcela jiný druh odpočinku než na třídenním wellness pobytu uprostřed přírody. V Hotelu Monínec najdete vše, co vaše tělo potřebuje. A přicházející podzim je k tomu jako stvořený.

Příroda je lék

Ne nadarmo se říká, potřebujete „vypadnout“. Vymanit se z rutiny, shonu, do jiného prostředí, kde se můžete věnovat sobě, své rodině a dětem. A ideálně do přírody, která dle mnoha prokázaných studií působí blaze na lidský organismus. V oblasti Toulavy na vás dýchne ticho, klid a pohoda, což je ten správný start pro vaše znovuzrození.

Protáhnout tělo

Pak už stačí využít všechny benefity, které jsou dostupné jak pro ubytované hosty Hotelu Monínec, tak širokou veřejnost. Přímo v hotelu najdete krytý bazén s panoramatickými okny, který nabídne opravdu malebný výhled do údolí Českého Meránu. Dáte si pár plaveckých „tempíček“ nebo si zadovádíte s dětmi a hned se vám rozproudí krev žilách.

Teplá voda léčí

Voda je základem našeho těla a také léčivá substance. Snižuje napětí ve svalech, očišťuje tělo, detoxikuje a zbavuje stresu. Kdo to dnes nepotřebuje. A to vše se znásobí v hotelové vířivce, ve které na naše tělo působí nejen teplá okysličená voda, ale i vztlak, který ulevuje kloubům a zmírňuje otoky či bolest.

Prohřátí těla i duše

Jakmile se venku ochladí, kdo by se zase nechtěl prohřát až na kost. Sauna, kterou najdete v Hotelu Monínec i ve spodní chatě Čertovka, je tím ideálním místem, kde si dopřejete pořádný relax. Ať už máte v nohou nějaké ty kilometry, nebo si jen potřebujete v tichu odfrknout.

Dotykem blíž k sobě

Masáže nejsou možná běžnou rutinou během vašeho pobytu, ale je to skvělá volba pro hloubkovou regeneraci. Dotyk je základní lidskou potřebou a dokáže vás více propojit se svým já. Vybrat si můžete hned z několika variant od klasické, sportovní, přes thajskou masáž nohou, masáž horkými kameny či mořskou solí. Milovníkům sladkého doporučujeme čokoládovou a medovou masáž.