Víkend na Monínci: jen pro sebe, ve dvou nebo s dětmi

15. září 2022

Podzim vyloženě láká k tomu, abyste se v pátek sbalili a odjeli za odpočinkem nebo dobrodružstvím. Obojí si plnými doušky užijete na Monínci.

Někdy máte náladu jet s celou rodinou a věnovat se dětem, jindy se vám chce vyrazit jen s partnerem a užívat si ve dvou, a čas od času vypadá jako nejlepší plán vyrazit bez jakéhokoliv doprovodu. Monínec je ideální volbou, ať se rozhodnete pro jakoukoliv variantu.

Scénář č. 1: Víkend o samotě
Někomu možná může připadat divné trávit víkend jen ve své vlastní společnosti, ale spousta lidí ví, že přesně tohle je dokonalý relax. Jsou hosté, kteří na Monínec přijedou s knížkou a malým kufrem a jejich víkend vypadá přibližně takto: po snídani si jdou na pokoj číst, po lehkém obědě se na pár hodin ztratí v okolních lesích, vrátí se s blaženým výrazem ve tváři a zmizí v sauně nebo vířivce. Po večeři si dají sklenku vína a jdou si znovu číst. Když odjíždějí, svěří se, že si připadají jako po týdnu v lázních. Pro introverty nebo lidi hledající klid nabízí Monínec i další aktivity: třeba rybolov na Vrchotickém velkém rybníku, kde si stačí koupit jednu z povolenek, půjčit si prut a respektovat rybářský řád. Nebo golf v klubu Čertovo břemeno, kam dojdete z Monínce pěšky (2 km). Nebo hluboké lesy plné hub, malebné louky a okouzlující výhledy, které na vás čekají na každém kroku.

Scénář č. 2: Víkend ve dvou
Je jedno, jestli je vám pětadvacet, čtyřicet nebo šedesát. Na Monínci se budete se svou polovičkou cítit dobře v každém věku. Čeká vás tu pohodlné ubytování, výborné jídlo a spousta možností, jak tu společně strávit čas. Kromě tradičního wellness, které zahrnuje saunu, vířivku, bazén nebo masáž a které je u párů hodně oblíbené, můžete využít třeba komentovaných turistických výletů po okolí. Ukážeme vám ta nejhezčí místa Toulavy, o kterých běžný turista neví. A můžete se během toho seznámit s podobně naladěnými páry. Večer si pak můžete zpestřit degustací, ať už vína, nebo dobrého jídla. Šéfkuchař Marek Volšanský a jeho tým se postarají o to, aby byly vaše chuťové buňky opravdu spokojené.  

Scénář č. 3: Víkend s dětmi
Během týdne sedí ve škole a odpoledne tráví na kroužcích, které jsou z velké části uvnitř. O víkendu proto udělejte dětem radost dlouhými snídaněmi v restauraci, spaním mimo domov, projížďkami na kole nebo na koních, které najdete v nedaleké Farmě /Y Cunkov. A pokud bude pršet, oblékněte si nepromokavé bundy nebo pláštěnky a dopřejte dětem radost z deštivého dne v lese. Až se vrátíte, dejte si v restauraci teplý čaj a jděte relaxovat do sauny nebo vířivky, případně si zaplavte ve vnitřním bazénu. Po večeři si společně pusťte na pokoji film a naplánujte, co podniknete druhý den. Co třeba piknik v případě, že se počasí umoudří?